Filter vraagt: Grasnapolsky 2019

Met de rubriek ‘Filter vraagt’ zetten we een aantal festivals in de schijnwerpers. Februari is nou niet bepaald een populaire maand voor festivals, maar gelukkig hebben we nu Grasnapolsky! Het winterfestival draait al een aantal jaren mee en wordt dit jaar voor het eerst in onze provincie georganiseerd, namelijk in Fabriek de Toekomst in Scheemda. Wij vroegen Susan Verdouw, zakelijk coördinator van Grasnapolsky, om wat meer over het festival te vertellen.

1. Wie ben je en wat doe je bij Grasnapolsky?

Ik ben Susan Verdouw en ik doe de zakelijke coördinatie bij Grasnapolsky.

2. Wat is Grasnapolsky volgens jou?

Grasnapolsky vertelt het verhaal van een bijzondere locatie: het muziekprogramma, de kunst, de expedities, maar ook de foodtrucks vertellen het verhaal van Fabriek De Toekomst. Tijdens het festival duik je een dag of weekend in de geschiedenis van de oude strokartonfabriek, ontdek je nieuwe bands, ga je op een tour met de boswachter en geniet je van eten (en een lekkere jenever) uit de omgeving. Alle verschillende onderdelen vertellen het verhaal van de fabriek en haar omgeving, en dat is wat voor mij Grasnapolsky zo bijzonder maakt.

3. Als geld en praktische bezwaren geen rol spelen, wat zou dan jullie ambitie zijn voor het festival?

Grasnapolsky vindt altijd plaats op bijzondere, onverwachte locaties. Het zou ontzettend tof zijn om het festival ook eens op een bijzondere plek buiten Nederland te kunnen houden!

4. Waar hebben jullie dit jaar het hardst je best voor gedaan?

We zijn dit jaar verhuisd van Radio Kootwijk op de Veluwe naar Fabriek de Toekomst in Scheemda. Hiervoor hebben we ons ondergedompeld in het verhaal van de locatie en de omgeving, om deze om te zetten naar een diepgravend en uitdagend programma.

5. Kun je onze lezers een persoonlijke tip geven? Wat mogen onze lezers niet missen als ze jullie festival bezoeken?

Naast het reguliere programma – met muzikale parels als RIMON, BeraadGeslagen, SONS en YĪN YĪN – heeft Grasnapolsky een uitgebreid kunst- en expeditieprogramma. Ga op tour met de boer, leer over de geschiedenis van de fabriek en loop langs de verschillende kunstwerken in het thema van het festival: De Toekomst Is Onderweg.

6. En dan last maar zeker niet least: hoeveel kost een biertje? 

Een biertje kost bij ons 2,80 euro, namelijk één muntje. Hiervoor haal je ook ons eigen Grasnapilsky, gebrouwen door Veluwse brouwerij Schavuyt. Ook hebben we een ruim assortiment aan speciaalbieren en wijnen, kun je deelnemen aan een exclusieve bierproeverij van Oedipus, en schenkt Hooghoudt de lekkerste jenevermixjes in ons Jenevercafé.

Voor het volledige programma en meer informatie ga je naar de website of de Facebookpagina.

Grasnapolsky 2019
 vrijdag 8 t/m zondag 10 februari
 91,50 (passe-partout) • 30-45 (dagkaart) • kaartje kopen
 Fabriek de Toekomst, Scheemda
 Facebook