Filter vraagt: Stukafest Groningen

Met de rubriek ‘Filter vraagt’ zetten we een aantal festivals in de schijnwerpers. De laatste dag van februari is het weer tijd voor Stukafest Groningen. Die dag stellen studenten hun kamer ter beschikking aan beginnende artiesten, van muzikanten en dichters tot dansers en theatermakers. De perfecte avond om te ontdekken wat er allemaal speelt in de culturele wereld van Groningen! Wij vroegen Tessa, voorzitter van Stukafest, om wat meer over het festival te vertellen.

1. Wie ben je en wat doe je bij Stukafest?

Mijn naam is Tessa, ik ben vierdejaars student Internationale Betrekkingen aan de universiteit van Groningen. Vanaf mei vorig jaar ben ik actief geweest als de voorzitter van Stukafest Groningen. Door deze functie heb ik van alle verschillende kanten van het festival veel meegekregen, wat het heel afwisselend en leuk maakt. Samen met mijn bestuursgenoten ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van het hele festival, van het binnenhalen van fondsen tot het boeken van artiesten en het plakken van posters. Als voorzitter is mijn belangrijkste taak het aansturen van de rest van het bestuur, het contact onderhouden met partijen van buitenaf, en het overzicht houden over alles wat er aan de gang is.

2. Wat is Stukafest volgens jou?

Stukafest is een door studenten georganiseerd festival dat zich onderscheidt door een toegankelijk en intiem karakter. Iedereen is welkom, en door het diverse programma dat bestaat uit muziek, theater, cabaret, poëzie en meer, zit er voor iedereen wel wat leuks tussen. Doordat alles plaatsvindt in studentenkamers hebben de bezoekers een unieke ervaring, dichter bij de artiest kan je niet komen!

3. Als geld en praktische bezwaren geen rol spelen, wat zou dan jullie ambitie zijn voor het festival?

Dan zouden we al onze droomartiesten boeken, en die in de grootste studentenkamers neerzetten. Toch zouden we niet al te veel veranderen. Juist ook de kleinschaligheid, en het feit dat veel van onze artiesten opkomend zijn, willen we graag behouden!

4. Waar hebben jullie dit jaar het hardst je best voor gedaan?

We hebben dit jaar heel erg ons best gedaan om een zo interessant en gevarieerd mogelijk programma samen te stellen. Juist tijdens Stukafest willen we mensen in contact brengen met nieuwe dingen, andere kunstvormen en verrassende artiesten.

5. Kun je onze lezers een persoonlijke tip geven? Wat mogen onze lezers niet missen als ze jullie festival bezoeken?

Zelf heb ik heel veel zin in Foxlane, een indie-bandje uit Nijmegen. Een van hun nummers is al meer dan een miljoen keer beluisterd op Spotify, omdat het in een playlist van de serie Peaky Blinders terecht is gekomen. Ontzettend tof dat ze komen spelen, zeker iets om niet te missen!

6. En dan last maar zeker niet least: hoeveel kost een biertje? 

Een biertje kost hooguit 1 euro! Dus als je nog twijfelde of je zou komen, laat dat dan de doorslaggevende factor zijn!

Voor het volledige programma en meer informatie ga je naar de website of de Facebookpagina.

Stukafest Groningen
 donderdag 28 februari
 vanaf 5 euro • kaartje kopen
 verschillende studentenkamers in Groningen
 Facebook