MAISON the FAUX en de outfits van Club Guy & Roni’s LOVE♥

Deze week eindigt de tournee van Club Guy & Roni’s LOVE met twee afsluitende voorstellingen in Groningen. De show is niet alleen de moeite waard vanwege het optreden van de dansers, maar ook vanwege hun kostuums. Filter interviewde Joris, die verantwoordelijk is voor de aankleding van de dansers in de voorstelling.

Wat is het concept achter de outfits voor LOVE?

Voor LOVE zijn we begonnen met het destilleren van verschillende archetypische karakters binnen de liefde. Zo ontstond er een absurde familie die samen de alomvattendheid van de liefde moet symboliseren. Het zijn allemaal mensen die op zijn of haar manier zoeken naar en zich verhouden tot de liefde in al haar facetten. Zo hebben we The Crazy Cat Love die haar liefde zoekt bij haar dertig katten en uiteindelijk zelf een kat wordt en The Self-destructive Love die haar liefde maar blijft geven ook al wordt het haar eigen ondergang. Al deze achttien karakters verbinden en verhouden zich met elkaar door middel van print en kleur en transformeren op het eind allemaal tot een abstracte versie of een schim van zichzelf. 

Jullie maakten ook de outfits voor Mechanical Ecstasy meen ik me te herinneren. Hoe ontstaat zon samenwerking met Club Guy & Roni?

Als je LOVE and Mechanical vergelijkt zijn beide producties totaal verschillend van elkaar. Waarbij Love een productie was die volledig vanaf nul gebouwd werd, bestond Mechanical Ecstasy al en had het al een behoorlijke tour achter de rug en een duidelijk verhaal. Toen Guy & Roni ons benaderde voor de re-take van Mechanical Ecstasy besloten we met z’n allen dat we de productie moesten aanscherpen en updaten inplaats van helemaal opnieuw te beginnen met een kostuumconcept. Dus we zijn met elkaar in de studio en in het kostuum archief van het NNT en Guy & Roni gaan bouwen en reageren op wat er al stond. In al onze samenwerkingen zijn we altijd aan het pingpongen met elkaar en reageren we op elkaars werk. Ze geven ons altijd de ruimte om te experimenteren. 

Wat is je persoonlijke favoriete kledingstuk uit de voorstelling?

Er zijn in deze productie zoveel verschillende stukken waar ons hart sneller van gaat kloppen. Zo zijn wij zelf groot fan van de laatste look van de Cat Lady waarbij ze volledig bedekt is in een rare vintage katten print. En natuurlijk de oude dame in haar paarse veren ensemble. Ook de enorme paarse veren hoed van The Poet is fantastisch! Eigenlijk is het onmogelijk om een favoriet aan te duiden. 

Waarom zou de Filterlezer deze LOVE absoluut niet moeten missen?

Het is een volledig bovenmenselijke trip geworden waarbij de menselijke liefde onder de loep word genomen. Het voelt als een gesamtkunstwerk waarbij alle disciplines een prachtige synergie met elkaar aan gaan en elkaar versterken, verrijken en bevragen.

En als laatste: waar kunnen we meer van jullie vinden?

www.maisonthefaux.com

Club Guy & Roni – LOVE♥
 donderdag 5 en vrijdag 6 december, 20:15
 24 (eerste rang) • 6 (vijfde rang) • kaartje kopen
 SPOT Stadsschouwburg
 Facebook