Dunja Jocic in het Grand theatre Filter Groningen

Dunja Jocic: Terra Incognita & Bird (Grand Theatre)

Club Guy & Roni danseres Dunja Jocic laat nieuw werk zien met haar  stuk Terra Incognita.  Het is een interdisciplinaire productie die is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Russische schrijver Vladimir Nabokov. De dansvoorstelling verbeeldt een queeste van een groep vrienden om het onbekende land ‘Gurano Hills’ te bereiken. Dit vergt het uiterste van de reizigers en de toeschouwer ziet hallucinaties versmelten met de tropische hel waar ze doorheen reizen.

Ik ken haar als een in het oog springende danser bij Club Guy & Roni, met een heel eigen podiumpresentatie en energie. Een krachtige verschijning. Daarom ben ik ook benieuwd naar haar werk als choreograaf. — Hinke

Dit visuele vertier wordt nog aangevuld met een korte film van Jocic’s hand: Bird. Bird gaat over een jongen die voor het eerst in zijn leven met de dood te maken krijgt.

Jocic maakte al eerder eigen werk: Don’t talk to me in my sleep. Leuk weetje over Dunja: ze was in een grijs verleden kampioen ritmisch gymnastiek. Dit talent kwam ook bijzonder goed van pas in Midnight Rising van Club Guy & Roni, waar haar elastische lichaam de show stal.

Dunja Jocic: Terra Incognita & Bird
 woensdag 8 februari, 20:30
 8 (regulier), 6 (CJP/collegekaart), kaartje kopen
 Grand Theatre