Hoera voor Hans | Stadsschouwburg Groningen

Dans- en kunstcurator Agnes Winter Danscurator Agnes zegt:

“Dit is een mooie kans om op een speelse manier kennis te maken met het werk van Hans van Manen. Verwacht dansklassiekers met topdansers, verrassende decors en veel gekleurde strakke pakjes!”


 English

Hans van Manen wordt gezien als Nederlands belangrijkste choreograaf en wordt dit jaar 85. Reden genoeg voor Introdans, dat in het verleden al veel heeft samengewerkt met Van Manen, om een ode aan hem te brengen. Dit doen ze door drie van zijn balletten (Squares, In and Out en Black Cake) opnieuw op te voeren in de vorm van de familievoorstelling Hoera voor Hans. Oorspronkelijk waren deze balletten gericht op een volwassen publiek, maar Introdans en Van Manen zijn van mening dat ook het jonge publiek dans van topkwaliteit verdient.

Hoera voor Hans
 zondag 7 mei, 14:30
 14 (eerste rang), 12 (tweede rang), 8,50 (derde rang) • kaartje kopen
 Stadsschouwburg Groningen
 Facebook

curator Agnes Winter Danscurator Agnes says:

“This is a good opportunity to get to know the work of Hans van Manen in a playful manner. Expect dance classics, surprising decors, and lots of tight colourfull outfits.”

Hans van Manen is considered The Netherlands’ most important choreographer and turns 85 this year. Reason enough for Introdans, that has worked a lot with Van Manen in the past, to bring him an ode. They do so by performing three of his ballets (Squares, In and Out, and Black Cake) in the form of the family performance Hoera voor Hans. Originally these ballets were aimed at an adult audience, but Introdans and Van Manen believe that the younger audience deserves top quality dance as well.