Moving Futures | Grand Theatre

Dans- en kunstcurator Agnes Winter Danscurator Agnes zegt:

“Het tweedaagse festival Moving Futures komt dit jaar voor het eerst naar Groningen en dat is bijzonder. Elk jaar reizen ze door Nederland om de veelbelovendste, jonge dansmakers te presenteren.”


April is een goede dansmaand, want er staan twee te gekke dansfestivals op de agenda van het Grand Theatre: Club Guy & Roni’s  Weekend Break en Moving Futures.

Het tweedaagse festival Moving Futures komt dit jaar voor het eerst naar Groningen en dat is bijzonder. Elk jaar reizen ze door Nederland om de veelbelovendste, jonge dansmakers te presenteren.

Op de zaterdag ben ik vooral heel benieuwd naar Shift door Inari Salmivaara. Dit is geen gewone voorstelling, maar een dansinstallatie, waarin kunst en dans lijken samen te komen. Bij de entree krijg je als bezoeker een koptelefoon op met muziek en ben je vrij om door de ruimte heen te lopen, terwijl Salmivaari in stilte om je heen danst.

De zondag biedt ook veel moois, waaronder een programma van dansfilms van het festival Cinedans. Film en dans zijn ervoor gemaakt om gecombineerd te worden (zie bijvoorbeeld mijn all-time-favourite Rosas danst Rosas), dus leun lekker achterover en geniet!

Moving Futures
 zaterdag 8 en zondag 9 april, 18:00
 15 (regulier) • 10 (CJP/collegekaart) • kaartje kopen
 Grand Theatre
 Facebook