Silver (Stadsschouwburg)

Dance Company Nanine Linning + Theater und Orchester Heidelberg: SILVER (Stadsschouwburg Groningen)

Eén van de spectaculairste dansvoorstellingen die ik vorig jaar bezocht was Hieronymus B. van Dance Company Nanine Linning en Theater Heidelberg. Geïnspireerd door de bizarre schilderijen van Hiëronymus (of gewoon Jeroen) Bosch, creëerde Linning een wonderlijke wereld waar je als bezoeker in werd ondergedompeld. Als publiek werd je óp het podium ontvangen, omringd door de meest waanzinnige decors met daarin fabelachtige wezens die door het publiek heen dansten.

Nu komt Nanine Linning terug naar Groningen met SILVER: een grootse multidisciplinaire productie, waar Linning om bekend staat. Voor deze voorstelling werkte ze samen met de Nederlandse ontwerper Bart Hess en dat belooft wat! Ik ken Hess van zijn conceptuele ontwerpen en films, waarin hij futuristische en freaky beelden van het menselijk lichaam maakt, door verschillende materialen op nieuwe manieren te gebruiken.

Met SILVER kijkt Linning naar de toekomst van de mens en de invloed van de aldoor voortschrijdende technologie. Meer en meer lijkt de mens maakbaar te worden door bijvoorbeeld robotica en cybergenetica. Maar is die belofte van de vooruitgang wel echt zo zaligmakend? Met deze voorstelling laat Linning ook de schaduwkanten van de technologisering van de mens en maatschappij zien.

Combineer dit met de unheimische en ingenieuze decors en kostuums van Bart Hess en je hebt een voorstelling waarin dans, installatiekunst en design gecombineerd wordt en waar ik heel benieuwd naar ben!

Donderdag 19 januari, 20:15
€ 32,50 Eerste rang (€ 16,25 CJP/collegekaart)
€ 9,50 Vierde rang
Stadsschouwburg Groningen
Facebook Event