Raw | Groninger Forum

Filmcurator Derek Boudewijn Filmcurator Derek zegt:

“Raw is een Franse coming-of-age-film over de letterlijke en figuurlijke vleselijke lusten van een studente, met daarover een dieprode horrorsaus gegoten.”


Hoe lekker kan een stukje vlees smaken?

Justine komt uit een familie van dierenartsen en vegetariërs. Opgevoed als vegetariër en onbekend met de smaak van vlees, begint ze aan haar opleiding tot dierenarts. Daar wordt ze tijdens haar ontgroening echter gedwongen om haar principes opzij te zetten en rauw vlees te eten. Haar eerste hap vlees smaakt meteen naar meer. De nieuwe smaaksensatie lijkt Justine te veranderen en al snel gaat ze niet over lijken om meer vlees te proeven, zij het dierlijk of menselijk vlees.

Raw is een Franse coming-of-age-film over de letterlijke en figuurlijke vleselijke lusten van een studente, met daarover een dieprode horrorsaus gegoten. De expliciete bloederigheid en het erotiseren van lichaamsdelen doen denken aan films van David Cronenberg, zoals Videodrome en Crash. Julia Ducourneau schetst met haar debuutfilm een groteske karikatuur van vleeseters. Is Raw een verheerlijking van de vleescultuur of wil Ducourneau haar publiek juist doen walgen en bekeren tot vegetariër? Ga op dinsdag 16 mei zelf ontdekken hoe jouw maag reageert op deze bloederige beelden!

raw
 dinsdag 16 mei, 21:30
 9,50 • kaartje kopen
 Groninger Forum