Wansmakelijk Goed #1: Verrassingsfilm | Vera Zienema

Filmcurator Derek Boudewijn Filmcurator Derek zegt:

“Waarom zou je naar de zoveelste halfbakken actiefilm in Pathé gaan of naar weer een middelmatig arthousedrama in het Groninger Forum kijken? Waarschijnlijk ga je veel meer lol beleven aan een écht slechte film.”


De zomer is doorgaans niet de beste tijd voor kwaliteitsfilms. Op een paar grote blockbusters na, dumpen de studio’s in deze periode vooral de films waarvan ze geen hoge verwachtingen hebben. Waarom zou je naar de zoveelste halfbakken actiefilm in Pathé gaan of naar weer een middelmatig arthousedrama in het Groninger Forum kijken? Waarschijnlijk ga je veel meer lol beleven aan een écht slechte film.

Gelukkig hebben we in Groningen nog Vera Zienema om te voorzien in onze obscuurdere filmbehoeften. Helaas lassen ze een zomerstop in, maar voor het zo ver is komen ze nog met de eerste editie van Wansmakelijk Goed. In hun eigen woorden: “Van buitengewoon slecht tot grandioos goed; al onze avonden staan in het teken van wansmaak. Of het nu gaat om smerige gore, verbazingwekkend foute b-films, of juist om onconventionele, lugubere meesterwerken.” Dat klinkt goed!

De verrassingsfilm die ze gaan vertonen staat bekend als een van de slechtste films ooit gemaakt en is geliefd bij cultliefhebbers. Het zal wel niet de nieuwste Transformers zijn; voor die foltering kun je nog bij Pathé terecht. Vera Zienema geeft de volgende quote als hint: “Anyway, how’s your sex life?” Ben je een saaie piet die niet van verrassingen houdt? Met wat licht internetspeurwerk kom je zo achter de titel van de film.

Voor slechts de helft van een gewoon bioscoopkaartje kun je de wanstaltige kant van het filmische spectrum gaan ontdekken. Met het geld dat je bespaart bestel je een paar lekkere drankjes aan de bar. Neem nog wat smakeloze vrienden mee en je hebt gegarandeerd een geslaagde avond!

Wansmakelijk Goed #1: Verrassingsfilm
 dinsdag 11 juli, 20:30
 6 (regulier) • 5 (Clubkaart/CJP/Student/Stadjerspas) • kaartje kopen
 Vera
 Facebook