Wansmakelijk Goed x Bioscoopje | Noorderzon

Filmcurator Derek Boudewijn Derek zegt:

“Op Noorderzon valt er voor filmliefhebbers vaak niet zo veel te beleven. Gelukkig is er nog Bioscoopje, een tot mini-bios omgetoverde container waarin je je even helemaal kunt afzonderen van de drukte op Noorderzon.”


Op Noorderzon valt er voor filmliefhebbers vaak niet zo veel te beleven. Op zich begrijpelijk voor een festival dat zich richt op de uitvoerende kunsten. Gelukkig is er nog Bioscoopje, een tot mini-bios omgetoverde container waarin je je even helemaal kunt afzonderen van de drukte op Noorderzon. Wansmakelijk Goed (bekend van Vera Zienema) heeft vier kortfilms geprogrammeerd die aan hun wansmaakcriteria voldoen, te weten: “films die niet altijd even prettig bij het (grote) publiek in de smaak vallen. Van horror, tot drama, tot komedie; alles in het teken der wansmaak.”

Horrorkomedie The Cleansing Hour gaat over twee mislukte filmmakers die succes hebben gevonden met het live streamen van geënsceneerde exorcismes. Wanneer een van de acteurs daadwerkelijk bezeten blijkt te zijn, zijn miljoenen kijkers daar getuige van.

De absurde en morbide komedie Dead Hearts vertelt het verhaal van Morton, een achtjarige begrafenisondernemer die zijn hart weggeeft om ware liefde te ervaren. Bevat naast liefde, verlies en taxidermie ook kungfu en biker weerwolven.

De zwarte komedie Fool’s Day gaat over een uit de hand gelopen één-aprilgrap waarbij een kinderklas per ongeluk de docent vermoordt. Met kinderlijke vindingrijkheid proberen ze het lijk te dumpen en alle sporen te wissen.

Stepsister is een op Cannes vertoonde dramafilm. Uit angst om uit het leven van haar stiefbroer verdrongen te worden, maakt Anna het leven van zijn nieuwe verloofde tot een kwelling.

Alle vier de films duren zo’n 20 minuten en zijn te zien van 28 augustus tot 1 september in een container aan de Leliesingel. Tussen 16:00 en 22:00 uur wordt er elk half uur een kortfilm vertoond.

Wansmakelijk Goed x Bioscoopje
 28 augustus tot en met 1 september, 16:00-22:00
 4
 Noorderzon (Leliesingel)
 Facebook