BARRICADES Illustratiefestival | Academie Minerva

Saskia zegt:

“Wat je absoluut niet mag missen is de Eerste Groningse Pinguinparade op woensdag 2 oktober. Iedereen mag met een zelfgemaakte pinguïn langskomen en samen met kunstenaar Wasco gaan de pinguïns dwars door de stad heen.”


Studenten van kunstacademie Minerva organiseren voor de vijfde keer een illustratiefestival. Elke dag is de expositie Barricades te bewonderen, maar er is veel meer te zien en te doen!

Wat je absoluut niet mag missen is de Eerste Groningse Pinguinparade op woensdag 2 oktober. Iedereen mag met een zelfgemaakte pinguïn langskomen en samen met kunstenaar Wasco gaan de pinguïns dwars door de stad heen. Wasco tekende zelf 1000 pinguïns, die in boekvorm gaan verschijnen. Hij verzorgt ter plekke tussen 13:00 en 15:00 uur een masterclass waarin je zelf alsnog een pinguïn kunt maken.

Donderdag 3 oktober staat in het teken van een aantal masterclasses waar je je voor op moet geven. Samen met Knetterijs een magazine maken? Jeroen de Leijer leert je alles over risoprinting en Loes Faber vertelt over vrouwelijke kunstenaars die over het hoofd zijn gezien in de kunstgeschiedenisboeken. Verder is er nog een aantal interessante lezingen tijdens het festival, met o.a. Anne Stalinski.

Jacob Hinrichs komt speciaal uit Berlijn over om op 4 oktober een masterclass “Visual storytelling in comic and illustration te geven.” Hij geeft die dag een lezing over hoe je een graphic novel kunt maken. Check het programma op de website en geef je tijdig op voor de lezingen en masterclasses.

BARRICADES Illustratiefestival
 tot en met donderdag 10 oktober
 gratis
Academie Minerva
Facebook