Biotopendag | De Biotoop van Haren

Kunstcurator Bodil Keikes Bodil zegt:

“Genoeg aanbod dus om een dagje door te brengen in deze groene en creatieve omgeving.”


Ook dit jaar gooit de Biotoop in Haren de deuren weer open en kun je rondkijken in de verschillende ateliers van kunstenaars tijdens de Biotopendag!

De Biotoop is inmiddels bekend als creatieve broedplaats van ruim 300 kunstenaars tot creatief ondernemers in Haren. Het gebied werd  jarenlang gebruikt als biologisch centrum van de Rijksuniversiteit Groningen en je kunt op het terrein nog veel herinneringen aan die tijd terugvinden. Niet alleen de eindeloze gangen in het gebouw en de verschillende vleugels waar nu creatieven aan het werk zijn, maar ook op het groene terrein zijn nog kassen vindbaar. Maar de ruimtes in de gebouwen zijn inmiddels niet meer in handen van wetenschappers, maar van ontwerpers, architecten, fotografen, muzikanten, filmmakers en vele andere ondernemers uit de creatieve industrie. De Biotoop huisvest ook een bierbrouwerij, zeepmaker, meubelmakers en yogastudio’s.

Op 27 mei kun je per fiets, wandelend of met de bus je richting de Biotoop begeven waar je in vrijwel ieder atelier even kunt binnenstappen om te kijken en een praatje te maken met kunstenaars en ondernemers. Genoeg aanbod dus om een dagje door te brengen in deze groene en creatieve omgeving.

Biotopendag
 zondag 27 mei, 11:00
 gratis
 De Biotoop van Haren
Facebook