Eindexamenexpositie Klassieke Academie voor Beeldende Kunst | Pictura

Saskia zegt:

“Het levert dan ook een expositie op met kwalitatief zeer hoogstaand werk en zeer afwisselende thema’s. Een bezoekje aan Pictura is daarom weer zeer de moeite waard.”


In Kunstlievend Genootschap Pictura is momenteel de eindexamenexpositie van studenten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te zien. Op de Klassieke Academie zijn ze geschoold in de ambachtelijke vaardigheden en technieken en hebben ze zich verder kunnen bekwamen in de klassieke schilderkunst. Het levert dan ook een expositie op met kwalitatief zeer hoogstaand werk en zeer afwisselende thema’s. Een bezoekje aan Pictura is daarom weer zeer de moeite waard.

Bij binnenkomst valt direct de muurschildering in de gang op. Die wordt elk jaar voorzien van een nieuw werk en dit keer was de beurt aan Ferenc Erdok, die kleurrijke fantasie prikkelende voorstellingen maakt zoals de ”Hotelscène met spook”.

Cleo Rolloos heeft het schilderij van Philip Freriks gemaakt (die in het trapportaal hangt), waarmee zee meedeed aan het populaire tv-programma Sterren op het doek. Het meisje met de lange haren dat op de flyer van de expositie siert, is onderdeel van haar indrukwekkende drieluik.

Paula Elisabeth de Vries heeft vazen ontworpen die in de bestuurskamer tentoongesteld staan. Een moment om even bij weg te dromen. Ze worden regelmatig voorzien van mooie verse bloemen, duurzame van stadsboerderij de Wiershoeck.

Alma Ficchi laat met haar werken de reis van haar vader zien die vanuit een Italiaans dorp in Nederland verzeild raakte.

Het thema coronacrisis komt terug in de werken van zowel Maartje Bezemer als Fimmie Meester.

Maartje Bezemer exposeert vrouwelijke gestalten, gemaskerd met mondkapje, weggedoken in de capuchon van een hoodie, of met een gevouwen muts van krantenpapier. Op de kranten staat prominent nieuws over de corona-aanpak vanuit Den Haag.

Voor vrolijke stillevens ben je aan het juiste adres bij de werken van Pip Ovinge, met kleurrijke folieballonnen, aanstekers en pillenstrips.

Rob Meloen gaat in zijn werken op zoek naar geslaagde kleurcombinaties die universeel toepasbaar zijn.

Eindexamenexpositie Klassieke Academie voor Beeldende Kunst
tot en met zondag 18 juli
3
 Pictura