Expoost | binnenstad Groningen

Saskia zegt:

“Expoost is een verrassende en veelzijdige kunstroute langs expositieruimtes aan de oostkant van de binnenstad. Dit weekend kun je langs diverse locaties om een verscheidenheid aan kunst te bekijken.”


Expoost is een verrassende en veelzijdige kunstroute langs expositieruimtes aan de oostkant van de binnenstad. Dit weekend kun je langs diverse locaties om een verscheidenheid aan kunst te bekijken. Dit jaar is alweer de vijfjarige jubileumeditie van Expoost.

Het atelier van Maria Koijck en Ron Glasbeek (Brandenburgerstraat 3) is geopend. Koijck is een bekende afvalkunstenares en won onlangs een prijs voor een video die ze met haar dochter Eva Glasbeek maakte. Het is een confronterende film die laat zien hoeveel afval er tijdens een borstkankeroperatie geproduceerd wordt.

Gastkunstenaar Eileen Blackmore laat haar werk over de pracht van de Wadden zien in atelier Sio2 aan de Oudeweg.

Bij Kunstlievend Genootschap Pictura kun je een ouderwets portret laten maken met een oldschool analoge camera. In Pictura is een tijdelijke donkere kamer ingericht met medewerking van FotoArgenta, een bedrijf dat zich volledig richt op de analoge fotografie. Beleef het proces van de fotografie van weleer mee van nabij.

Als je nog nooit bij Het Resort bent geweest, moet je er zeker gaan kijken! Een vers en ambitieus kunstenaarsinitiatief dat flink aan de weg timmert. Samen met SIGN laat Het Resort zien wat er door de jaren heen gebeurt op het vlak van internationale fanzines, het SPREAD Zinefest.

In Galerie with tsjalling zul je kunstwerken zien die je doen glimlachen. Humor in de kunst! Naast Pictura toont ook Galleria Unexpected werk wat behoort bij de grote Noorderlicht-tentoonstelling A makeable mind.

GRID, het welbekende grafisch museum heeft dit weekend haar deuren geopend, evenals Kunstpunt aan de Trompsingel en De Kelder aan de Walstraat (alleen op zaterdag). Bij De Kelder staan (tot en met 15 oktober) stripverhalen van lokale striptekenaars centraal.

Veel te zien dus in deze afwisselende en boordevolle editie van Expoost!

Expoost
zaterdag 25 en zondag 26 september
 gratis
 Binnenstad-oost
Facebook