Grafiek2019 – Panta Rhei | Kunstlievend Genootschap Pictura

Saskia zegt:

“Alles verandert voortdurend en dat is het thema van de landelijke manifestatie over Grafiek. Pictura sluit daar bij aan met haar expositie van Groningse kunstenaars die elk op eigen wijze invulling geven aan het thema “panta rhei” in combinatie met de vorm grafiek.”


“Panta Rhei” is een bekende uitspraak van de klassieke Griekse filosoof Heraclitus en betekent: “alles stroomt”. Alles verandert voortdurend en dat is het thema van de landelijke manifestatie over Grafiek. Pictura sluit daar bij aan met haar expositie van Groningse kunstenaars die elk op eigen wijze invulling geven aan het thema “panta rhei” in combinatie met de vorm grafiek. Het levert een zeer uiteenlopende expositie op met werk van onder meer Frits Casparie, Gwendolyn van Essen, Jan Henkel en vele anderen.

Dertig kunstenaars laten zien dat alles stroomt. Naast “Panta Rhei” is er afstudeerwerk te zien van Lennart Beier (Academie Minerva) die iconische kunstwerken die iedereen kent mixt met modernere kunst. Dat geeft een verrassend resultaat. Het meisje met de parel van Vermeer zag je nog nooit zo bijzonder weergegeven!

Grafiek2019 – Panta Rhei
 tot en met zondag 13 oktober
 gratis
Kunstlievend Genootschap Pictura
Facebook