Groninger Museum Studentenavond | Groninger Museum

Kunstcurator Bodil Keikes Kunstcurator Bodil zegt:

“Bergman stelt moeilijke onderwerpen, die nog in de taboesfeer hangen, aan de kaak en dat roept veel reacties op. Of haar lezing in het Groninger Museum ook schuurt, zal je die avond zelf moeten uitvinden.”


In het Groninger Museum wordt op donderdag 20 april een speciale studentenavond georganiseerd bij de tentoonstelling Rodin – Genius at Work. Geen student? Geen paniek: ook als je geen student meer bent kun je gewoon een kaartje kopen.

Documentairemaker Sunny Bergman belicht tijdens deze avond het thema schoonheid en bespreekt hierbij Rodin’s beeldhouwwerken. Bergman is bekend van haar documentaires als Sletvrees en Zwart als roet. In haar meest recente werk Wit is ook een kleur, stelt ze de ‘witte’ blik in het racismedebat ter discussie. Bergman stelt moeilijke onderwerpen, die nog in de taboesfeer hangen, aan de kaak en dat roept veel reacties op. Of haar lezing in het Groninger Museum ook schuurt, zal je die avond zelf moeten uitvinden.

Naast de lezing, kun je natuurlijk de tentoonstelling van Rodin bezoeken, waarin je kennismaakt met Rodins experimenten, schandalen en successen. Ook zijn er workshops te volgen in beeldhouwen en modeltekenen om zelf te ervaren hoe moeilijk het is om een beeld als De Denker te vervaardigen.

Groninger Museum Studentenavond
 donderdag 20 april, 19:00
 7,50 • kaartje kopen
 Groninger Museum
Facebook