Hans-Peter Feldmann op de cultuuragenda van Filter Groningen

Hans-Peter Feldmann (Galerie Block C)

Een ruimte vol verzamelingen en ordeningen. Zo kun je de tentoonstelling van Hans-Peter Feldmann in een notendop omschrijven, maar belangrijker vind ik wat zijn werk doet: het verandert je blik op alledaagse zaken.

Feldmann verzamelt al ruim vijftig jaar voorwerpen en afbeeldingen die hij manipuleert en verwerkt door fotografie, in boekjes of bijvoorbeeld in gevonden fotoalbums. Hij heeft tot en met 6 november een tentoonstelling in galerie Block C, met een interessante selectie van zijn werk.

De lengte van zijn carrière betekent overigens niet dat hij in zijn werk geen frisse blik toont, merk ik al snel. Integendeel, door de uiteenlopende foto’s en objecten weet hij je snel beter te laten kijken naar alledaagse voorwerpen. Bijvoorbeeld bij het skelet van een huisje bestaande uit meetlatten. Of een pond aardbeien, waarbij alle aardbeitjes los gefotografeerd zijn en je opeens kennismaakt met de verschillende vormen van wat je meestal gedachteloos in je mond stopt.

Even verderop hangen fotootjes van beslapen bedden, die we allemaal uit ons eigen huis kennen, maar meestal zien we niet de rommelige versies van wildvreemden. Het is zeker de moeite waard om de trap naar de tentoonstelling te beklimmen, je ogen te laten dwalen over zijn werken en een nieuwe blik te vormen die je ook buiten de tentoonstellingsruimte kunt gebruiken.

(Posterontwerp: Hansje van Halem)

t/m zondag 6 november op vrijdag, zaterdag en zondag, 13:00 – 17:00
gratis
Galerie Block C