Into Nature | Het Bargerveen, Drenthe

Maartje zegt:

“Into Nature biedt je een veelvoud aan perspectieven op het landschap en het thema energie. Wat mij bovendien erg aanspreekt is hoe de expeditie de bezoeker verwelkomt en omarmt maar tegelijkertijd helemaal vrijlaat een persoonlijke ontdekkingstocht af te leggen.”


Let’s Go: Into Nature

Er komt een paar zomertips van mij aan en deze eerste is beter dan de spreekwoordelijke verre vriend. Niks geen digitaal gehannes maar ouderwets de deur uit! Tot en met 24 oktober kun je namelijk op een heerlijk actief (na)zomertripje in onze buurprovincie. Into Nature is een veelzijdige kunstexpeditie die het Drentse landschap eer aan doet. Om de twee jaar strijkt de biënnale neer in een natuurgebied en internationale kunstenaars worden uitgenodigd om in de open lucht hun werk te tentoonstellen. In 2021 zijn er wandel- en fietsroutes uitgestippeld in Het Bargerveen, een op dit moment paarsbloeiend natuurgebied met hoogveen en heide in het uiterst Zuidoosten van de provincie.

Veit Laurent Kurz | Corium | 2021

De kunstexpeditie heeft meer dan genoeg van wat een mensenleven verrijkt: natuur, kunst, beweging. Deze drie aspecten krijg je in diverse verhoudingen en bereidingen opgediend. Het thema van deze editie van Into Nature is ‘energie’ en dat zie je niet alleen inhoudelijk en thematisch terug in de afzonderlijke werken maar de gehele sfeer lijkt in het teken te staan van activatie. De bezoekers worden zowel geestelijk en lichamelijk in beweging gezet totdat men beseft: alles beweegt.

HeHe | Slow Train | 2020

Smeltwater sijpelt maar wat doet het geluid van een smeltende ijsschots met jou? Een stel vreemde vulkanen maakt je bewust van dreigende bewegingen diep in de aarde. Jij beweegt door het landschap, gaat van werk naar werk maar hoe reageert het landschap? De verende ondergrond laat je bij elke stap meedeinen op het afgestoken land. Vroeger hield dit veen kachels en ovens brandende. Er staan witte amorfe wezens met slangen en draden in een bosje – als groep maar toch allemaal apart. Alleen wie goed kijkt ziet dat ze in hun binnenste feestverlichting bevatten. Wat doen ze hier? Zijn ze welkom?

Maurice Meewisse | Prospecting | 2021

Into Nature biedt je een veelvoud aan perspectieven op het landschap en het thema energie. Wat mij bovendien erg aanspreekt is hoe de expeditie de bezoeker verwelkomt en omarmt maar tegelijkertijd helemaal vrijlaat een persoonlijke ontdekkingstocht af te leggen (ik liet mijn boekje gesloten en telefoon in de tas). Er wordt niet voor je ingevuld, je wordt louter meegenomen.

Let’s go! Ga fietsen, wandelen, kijken, spelen en bespreken. Een dag is te kort om alle werken te bezoeken maar je mag met je ticket nog een keer terugkomen. En dat is zeker de moeite waard.

Plan je bezoek: https://www.intonature.net/explore

De werken zijn te bekijken op dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Into Nature
tot en met zondag 24 oktober
15 (volwassenen) • 10 (studenten/CJP) • gratis (t/m 18 jaar) • kaartje kopen
 Het Bargerveen, Drenthe
 Facebook