Kunst is mijn natuur | Park Meerstad

Saskia zegt:

“Elke keer dat je moeite doet om een kunstwerk te bereiken, word je beloond voor je inspanning. Van klassiek geschoold tot digitale kunst, fotografie, dichtkunst, abstract, ingetogen of uitbundig, knallende kleuren of soberheid, alles kom je tegen en dat maakt dit een hele bijzondere kunstkijkervaring.”


De stad Groningen is weer een stukje groter gegroeid met het gebied Meerstad waar eigenlijk vier woonwijken gesitueerd liggen. Vanwege de stedenbouwkundige inrichting is natuur een belangrijke levensader tussen alle kille nieuwbouw. Ga richting Harkstede en je komt uit bij het nieuwe Meerstad gelegen aan het Woldmeer met zijn strand. Meerstad is absoluut geen plek waar ik me thuis voel, maar om het kunstproject Kunst is mijn natuur te bekijken, vergeet ik dat voor even.

Door het nieuw opgeleverde Park Meerstad is een wandelroute met 130 kunstwerken van 85 kunstenaars te zien. Beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd ontwierp het park samen met een architectenbureau. Stadsdichter Renée Luth prijkte al op kleurrijke billboards ter promotie van dit kunstproject en een gedicht van haar is te bewonderen op de route. Verwacht geen wandelroute zonder hindernissen, want je maakt een stevige tippel door afwisselend terrein en ook heuveltje op, heuveltje af. Trek dus passend schoeisel aan! Ook moet je oppassen om niet in het water terecht te komen als je onderweg bent naar een kunstwerk of aan het wegdromen bent terwijl je een werk bekijkt. Elke keer dat je moeite doet om een kunstwerk te bereiken, word je beloond voor je inspanning. Van klassiek geschoold tot digitale kunst, fotografie, dichtkunst, abstract, ingetogen of uitbundig, knallende kleuren of soberheid, alles kom je tegen en dat maakt dit een hele bijzondere kunstkijkervaring. Wilco van der Leeuw, Michel Velt, Egbert Modderman, Stijn Valentijn en Lotte Huizenga zijn slechts enkele namen van de kunstenaars die er exposeren. Alle doeken zijn op canvas en ze hebben allemaal hetzelfde formaat. Ze meanderen door het landschap.

Kunst is mijn natuur
 tot en met zondag 27 september
 gratis
 Park Meerstad
Facebook