Open Ateliers Stad Groningen | diverse locaties stad Groningen

Saskia zegt:

“Goed nieuws, want na lange tijd is er eindelijk weer een atelierroute in de stad! Een aantal kunstenaars heeft de koppen bij elkaar gestoken om op deze dag een aantal ateliers open te stellen voor het publiek.”


Goed nieuws, want na lange tijd is er eindelijk weer een atelierroute in de stad! Op zondag 4 november vindt van 13:00 uur tot 18:00 uur Open Ateliers plaats, kriskras door de stad. Een aantal kunstenaars heeft de koppen bij elkaar gestoken om op deze dag een aantal ateliers open te stellen voor het publiek.

Je kunt je een kijkje nemen in de kelders van het Oude RKZ. Vroeger zat er in een van die geheimzinnige, donkere gangen een sterilisatieruimte, maar nu zijn er de weefcreaties van Elly en An te vinden. Verderop is de mixed media art van Dervberk te zien.

Een bezoek aan Het Paleis aan de Bloemsingel is zeker de moeite waard. In de ateliers zijn schilderkunst en textiele werkvormen te zien. Willie Duursma maakt kunst die na voltooiing weer vernietigd wordt.

Ben je nog nooit bij Y2 geweest? Aan de Oosterhamrikkade, in een voormalige tegelwinkel, bevindt zich nu een atelier en expositieruimte met een diversiteit aan beeldende kunst.

Aan de Paradijsvogelstraat (vlakbij Toentje) zit Het Werk, een creatieve broedplaats waar een aantal kunstenaars en ontwerpers hun werk laat zien.

In alle uithoeken van de stad zitten deelnemers aan de Open Ateliers, van Vinkhuizen tot aan Corpus den Hoorn. Voor alle deelnemers en andere informatie kun je terecht op hun Facebookpagina.

Open Ateliers Stad Groningen
 zondag 4 november, 13:00
 gratis
 diverse locaties stad Groningen
Facebook