Open Dag Het Paleis | Het Paleis

Saskia zegt:

“Lekker rondstruinen in een groot gebouw dat bruist van creativiteit. Een ideale plek om tijdens deze open dag een zondagmiddag door te brengen. Zulke plekken moeten we koesteren in onze stad.”


Ik vind het heerlijk om me een middag onder te dompelen in een omgeving waar creatieve energie heerst. Het Paleis is een van de mooiste maakplekken, een icoon van de creatieve industrie, in de stad Groningen. Het karakteristieke gebouw was ooit het scheikundelab van de rijksuniversiteit. In 2009 kreeg het een nieuwe bestemming als creatieve broedplaats; met ateliers, maar ook met horeca en bewoning. Gelegen aan de rand van het Ebbingekwartier en de binnenstad.

Zondagmiddag aanstaande kun je door het gigantische gebouw dwalen en bij ateliers van kunstenaars, vormgevers en creatieve ondernemers naar binnen wandelen. De hele middag is er livemuziek van DJ Kaan. Kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp leest voor en je kunt boeken bij hem kopen in de uitverkoop!

Een duurzaam tintje is er deze middag ook. Kunstenaar Willie Duursma maakt gips kopieën van ons dagelijks plasticafval. Hij geeft een workshop waarbij je zelf zo’n kopie van gips kan maken. Juist dit maakproces is voor hem essentieel in al zijn werk. Op het binnenterrein, brasserie LAB NUL50 is een geweldig terras. “Post-modern sounds of country music and space exploration” worden op de trappen van het Paleis (voor de deur bij Off Hook) verzorgd door Rogier Vroom & Friends. Wees erbij tussen 15 en 16 uur.

Ben je benieuwd wie ontwerper “bakkerakkerambam” is, wip dan even langs bij de studio van Reggie, Artwork (een goede bekende van Filter overigens). Lekker rondstruinen in een groot gebouw dat bruist van creativiteit. Een ideale plek om tijdens deze open dag een zondagmiddag door te brengen. Zulke plekken moeten we koesteren in onze stad.

Open Dag Het Paleis
zondag 19 september van 13:00 tot 17:00
gratis
Het Paleis
Facebook