OrbitFest: De Spelende Mens | Synagoge Groningen

Saskia zegt:

“OrbitFest is visueel genot. De ambiance van de synagoge in de Folkingestraat leent zich uitstekend voor sculpturen met licht, soundscapes met lichteffecten, lichtworkshops, virtual reality en noem maar op.”


Na een jaar pauze is er dit jaar gelukkig wel weer een editie van het futuristische winterlichtfestival OrbitFest. Het valt wederom samen met Winterwelvaart, dus je kunt beide evenementen bezoeken. Bij OrbitFest staat lichtkunst centraal. De ambiance van de synagoge in de Folkingestraat leent zich uitstekend voor sculpturen met licht, soundscapes met lichteffecten, lichtworkshops, virtual reality en noem maar op.

Festivalthema is dit jaar “de spelende mens”, eveneens de titel van het boek van Johan Huizinga (inderdaad, de auteur van Herfsttij der Middeleeuwen, en Groninger). Dit jaar is er weer een maker/hacker in Focus tijdens Orbit en dat is Gertjan Adema. Hij gebruikt reuzedraaitollen, gecombineerd met soundscapes. Ook geeft hij een workshop tollen maken. Leuk voor jong en oud! (Vooral voor oud, want het belang van de spelende mens moet niet onderschat worden).

Orbit is visueel genot. De uitgangspunten die er bij elk festival gehanteerd worden zijn zintuiglijkheid, innovativiteit, duurzaamheid en empowerment. In het festivalverhaal is Heliopolis de stad Groningen van de toekomst.

OrbitFest: De Spelende Mens
 zaterdag 21 en zondag 22 december, 15:00
 gratis
 Synagoge Groningen
Facebook