Randprogrammering eindexpositie | Academie Minerva

Kunstcurator Bodil Keikes Kunstcurator Bodil zegt:

“De randprogrammering bij de afstudeertentoonstellingen is dit jaar zo rijk, dat je er bijna je hele week mee kunt vullen.”


Je kunt wel zeggen dat deze maand van het jaar draait om de jonge talenten van kunstacademies. Natuurlijk kun je hier in Groningen een bezoek brengen aan een van de (afstudeer)tentoonstellingen, maar heb je ook gedacht aan de activiteiten die daarnaast plaatsvinden? Deze week is Minerva niet alleen gevuld met exposities maar is er ook ruimte voor gesprekken, radio en muziek.

Op dinsdag 11 juli zijn er gesprekken met kunstenaars Jan Hamstra en Yanthe van Nek. Hamstra is illustrator en kunstenaar en zijn verhaal kun je horen vanaf 17:00. Van Nek vertelt vanaf 17:30 over haar zoektocht naar haar rol als kunstenaar in deze samenleving. Beide kunstenaars zijn diezelfde avond ook nog te horen op de online kunst-georiënteerde radio Ja Ja Ja Nee Nee Nee. Vanaf 19:30 spreken zij in Academie Minerva over hun eerste jaar na de kunstacademie.

Op woensdag 12 juli kun je verschillende Talk & Dates bezoeken, van about:blank (vanaf 16:45), Patty Morgan (vanaf 19:00) en Noordenaars (vanaf 20:00). about:blank richt zich op jonge kunstenaars en ontwerpers en biedt hen vanaf september een traject aan waarin ze begeleid worden om hun werk verder te ontwikkelen. Patty Morgan, een online galerie, biedt kopers en kunstenaars de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en dit wordt besproken tijdens de Talk & Date. Noordenaars, een platform voor presentatie-instellingen en kunstinitiatieven, besteedt woensdagavond aandacht aan het werk waar deze organisaties naar op zoek zijn.

Op zowel dinsdag (van 18:00 tot 19:30) als woensdag (van 17:30 tot 19:00) is er ook nog experimentele muziek te vinden van Toon: Een club met muziek en kunst. Tijdens deze edities kun je van de klanken en kunstwerken genieten in het gebouw van Minerva, terwijl je een vorkje meeprikt. Ook kun je nog even binnenlopen bij kunstenaarsinitiatief De Salon – Shop, waar je tot en met donderdag 14 juli van 10:00 tot 21:00 kunstenaarsboeken, magazines en prints kunt kopen.

De randprogrammering bij de afstudeertentoonstellingen is dit jaar zo rijk, dat je er bijna je hele week mee kunt vullen. Ik denk dat het zeer interessant is om een aantal van de activiteiten te bezoeken, ter aanvulling op de tentoonstellingen en om je nog een beetje extra te verdiepen in de kunstwereld.

Randprogrammering eindexpositie
 zondag 9 juli tot en met donderdag 13 juli
 gratis
 Academie Minerva
Facebook