Storyworld presenteert: 75 jaar Suske en Wiske | Forum Groningen

Saskia zegt:

“In Storyworld is in de normale expositieruimte gelukkig al aandacht voor de stripiconen Suske en Wiske en hun schepper, Willy van der Steen. Omdat ze nu 75 jaar bestaan, richtte Storyworld er een speciale tentoonstelling voor in.”


In Storyworld is in de normale expositieruimte gelukkig al aandacht voor de stripiconen Suske en Wiske en hun schepper, Willy van der Steen. Omdat ze nu 75 jaar bestaan, richtte Storyworld er een speciale tentoonstelling voor in.

Suske en Wiske, wie is er niet groot mee geworden? Aanvankelijk startte de strip in een krant onder de naam “Rikki en Wiske”. In 1947 verscheen het eerste album Het eiland Amoras. In 1972 volgde Paul Geerts Van der Steen op als de tekenaar van de strips. Vanaf 1959 verschenen de strips in de bekende rode kaft en was Studio Van der Steen al snel een feit.

De expositie is een hommage aan Suske en Wiske, maar toont ook de evolutie van de strip door de jaren heen. Er zijn originele schetsen van de hand van Willy van der Steen te zien en er is aandacht voor de meest gewaardeerde delen van de strips. De bronzen sleutel en De schat van Beersel gelden als de beste delen ooit gemaakt. Natuurlijk is er ook aandacht voor alle personages die de strip zo authentiek maken. Lambik, Sidonia en Jerom ontbreken niet en je komt alles aan de weet over Wiske’s pop Schanulleke. Bij binnenkomst van Storyworld is ook er ruimschoots aandacht voor de tekenaar van Storm, Romano Molenaar (de opvolger van Don Lawrence). Hij tekende de spin-off Jerom.

Storyworld presenteert: 75 jaar Suske en Wiske
 tot en met zondag 27 september
 9 (regulier) • 6 (studenten en t/m 17 jaar) • gratis (t/m 6 jaar)
 Form Groningen
Facebook