VERY NOW #1 (Grand Theatre)

Dit tweedaagse programma lijkt een spannende mix van dans, theater en kunst te worden. Tijdens VERY NOW #1 worden nieuwe stukken van vooruitstrevende makers getoond, die lak hebben aan het onderscheid tussen dans of kunst. Daar word ik nou blij van.

Zo doet het stuk Schönheitsabend van Florentina Holzinger & Vincent Riebeek me niet alleen denken aan taboedoorbrekende dansstukken uit het begin van de twintigste eeuw, maar ook aan het performanceduo Ulay en Abramović. Dit beruchte stel rekte in de jaren zeventig de grenzen van de kunst op, door in hun performances elkaar fysiek en mentaal uit te dagen. Zo ademden ze in een zoen alleen elkaars uitademingen in, tot ze er bewusteloos bij neervielen en renden ze een uur lang naakt keihard op elkaar in.

Ook de andere voorstellingen lijken me heel spannend, van een installatie met vliegjes in compost (waarbij me Damien Hirsts beroemde A Thousand Years te binnen schiet), een freaky meedansend bankstel tot een ‘sensorium’ waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Heb je zin om eens een keer iets écht anders en eigentijds te zien? Dan is VERY NOW #1 een aanrader!

Donderdag 1 december, 19:30
Vrijdag 2 december, 19:30
€ 20 (€ 12,50 student/CJP, € 30 of € 20 passe-partout)
Grand Theatre
Facebook Event