Week van de Kunst op Straat | CBK Groningen

Kunstcurator Maayke Meijering Maayke zegt:

“Groningen is een stad vol kunst: je vindt hier ruim 400 kunstwerken in de openbare ruimte. Tijdens de Week van de Kunst op Straat laat het CBK je kennismaken met deze bijzondere werken.”


Groningen is een stad vol kunst: je vindt hier ruim 400 kunstwerken in de openbare ruimte. Al die werken worden geplaatst en onderhouden door het CBK Groningen, het Centrum voor Beeldende Kunst. Tijdens de Week van de Kunst op Straat laat het CBK je kennismaken met deze bijzondere werken. Het is je misschien opgevallen dat een stuk of wat van de beelden in de stad versierd zijn met een enorme strik. Ze zijn genomineerd voor de Kunst-op-Straat-Prijs 2018! Het thema van deze Week van de Kunst is ‘Vrouw’ en alle genomineerde beelden zijn dan ook vrouwfiguren. Tot en met 21 april kan je via de website van het CBK stemmen op je favoriete beeld.

Veel van de genomineerde (en niet-genomineerde) werken zijn naaktfiguren. Hoe wordt daar eigenlijk tegenaan gekeken in deze tijd waarin steeds meer aandacht is voor -en kritiek op- de seksualisering van het (vooral) vrouwelijk lichaam? Hoe moet er met de kennis van nu omgegaan worden met bloot in de kunst? Op 18 april wordt er bij die vragen stilgestaan tijdens een discussieavond met cultuurhistoricus Léon Hanssen, columniste Rosa Timmer, curator Anna-Rosja Haveman en beeldend kunstenaar Natasja Bennink.

En ben je benieuwd naar de enorme verscheidenheid aan kunst op straat in de stad? Nieuwsgierig naar het verhaal achter dat ene werk waar je vaak langsloopt? Ga dan mee met één van de twee kunstwandelingen rondom het thema Romantiek op 15 of 22 april (aansluitend bij de tentoonstelling Romantiek in het Noorden, in het Groninger Museum), en met de urban biketour langs de lichtkunstwerken die de stad rijk is!

Week van de Kunst op Straat
tot en met maandag 23 april
 prijzen verschillen per activiteit
CBK Groningen