What have I done? | Galerie Block C

Kunstcurator Bodil Keikes Bodil zegt:

“Zijn posters zijn geen lullige aankondigingen die in een achternamiddag snel in elkaar gezet zijn, maar kunnen zonder problemen voor zelfstandige kunstwerken doorgaan.”


De posters van Michiel Schuurman knallen je tegemoet tijdens zijn expositie in galerie Block C. Felle kleuren, uitgesproken vormen en allerlei experimenten met typografie zijn terug te vinden in de posters die Schuurman maakte voor de Servicegarage, een kunstenaarsinitiatief uit Amsterdam dat tot 2014 bestond. Zijn posters zijn geen lullige aankondigingen die in een achternamiddag snel in elkaar gezet zijn, maar kunnen zonder problemen voor zelfstandige kunstwerken doorgaan.

Neem bijvoorbeeld een van zijn laatste posters voor de Servicegarage: een gezeefdrukte aankondiging voor een expositie over de stad waarbij hij een plastic zak heeft afgebeeld op een achtergrond van bakstenen. De plastic zak lijkt je bijna in je gezicht te waaien. Schuurman gaat typografische vernuftigheden niet uit de weg, waardoor je blik ten eerste getrokken wordt door de vormen en kleuren en je pas later beseft dat je kijkt naar een poster met aankondiging. In de tentoonstelling zie je de eerste posters die hij maakte in een copyshop, nog in zwart-wit bij gebrek aan kleurenprinters, tot volledig zelf geconstrueerde en uitgevoerde versies. Leuk detail: ook de posters waar Schuurman zelf niet tevreden over was, kun je bekijken in de tentoonstelling. Al moet je daarvoor wel even een gordijntje openen.

What Have I Done?
 tot en met zaterdag 30 juni
 gratis
 Galerie Block C