WinterWelVaart 2019 | Groningen Stad

Saskia zegt:

“Vlak voor kerst is Winterwelvaart toch wel een geweldig evenement in de binnenstad om in de stemming te komen. Prachtig verlichte schepen aan de Hoge en Lage der A, met in de verte de toren van de der A-kerk is al een lust voor het oog, maar dan heb je het programma nog niet gezien!”


Vlak voor kerst is Winterwelvaart toch wel een geweldig evenement in de binnenstad om in de stemming te komen. Prachtig verlichte schepen aan de Hoge en Lage der A, met in de verte de toren van de der A-kerk is al een lust voor het oog, maar dan heb je het programma nog niet gezien!

Op de schepen is van alles te doen en te beleven, maar ook in het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn allerlei activiteiten. Zo kun je daar gratis de nieuwe expositie “de dood en de zee” bezoeken. Het GRID, Grafisch Museum heeft er een pop-up atelier. De binnenplaats van het museum wordt omgetoverd tot Zeeliedenplein. Kom kijken en beleef mee! Voor theater moet je natuurlijk op het Theaterschip De Verwondering zijn waar Just Vink zijn voorstellingen in intieme setting geeft. Stadshistoricus Beno Hofman heeft weer speciaal voor Winterwelvaart een productie gemaakt: “De Vlasbloemen Soap.” De Kunstroute voert ons langs Potterbakkersrijge, Hoge en Lage der A, de Noorderhaven en de Reitdiepskade. De kunstroute is tot 18 uur.

Verder zijn er mogelijkheden om een rondvaart te maken en natuurlijk is er muziek! Op de kade is een wintermarkt. Aan de Kleine der A is een muziekpodium. Natuurlijk kun je een aantal van de (woon)schepen vanbinnen bekijken, in aanwezigheid van de schippers. Voor poëzie kun je vrijdag terecht in de Loodskotter bij stadsdichter Renée Luth en voor een poëzieworkshop kun je op zaterdag en zondag terecht bij Kasper Peters in het Scheepvaartmuseum.

Klik hier voor het volledige programma.

WinterWelVaart 2019
 vrijdag 20 tot en met zondag 22 december
 gratis
 diverse locaties
Facebook