Titus Broederland - Das Mag

Das Mag Festival: Auke Hulst – En ik herinner me Titus Broederland | Oosterhouw, Leens

Literatuurcurator Jelle Spijkstra Literatuurcurator Jelle zegt:

“Das Mag waagt nu de grote sprong noordwaarts en organiseert een leesclub rond de roman ‘En ik herinner me Titus Broederland’ van Auke Hulst.”


Hoe hebben ze het gedaan? Ik weet het nog steeds niet, maar feit is dat Das Mag er grotendeels verantwoordelijk voor is dat organisatoren van literatuurevents niet langer automatisch inzetten op de doelgroep ‘munttheedrinkende vrouwen van rond de zestig’. Kantoorpoëzie (Groningen) liep met ze op en toonde dat het mogelijk is tegelijkertijd poëzie én bier te consumeren.

Van de leesclubrevival, volgens mij ook veroorzaakt door Das Mag, merk ik vooralsnog echter weinig in mijn omgeving. En die zou nochtans best welkom kunnen zijn voor diegenen die, te midden van het koor der Netflix-verheerlijkers, weleens wat terug willen horen als zij oreren over hun indrukwekkende leesprestaties.

Das Mag waagt nu de grote sprong noordwaarts en organiseert een leesclub rond de roman En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst. In Leens (27 kilometer buiten Groningen), met de auteur, inclusief een driegangendiner. Het boek krijg je van tevoren toegestuurd, dus wees dit keer blij als je het nog niet hebt gelezen.

Das Mag Festival: Auke Hulst – En ik herinner me Titus Broederland
 vrijdag 19 mei, 18:00
 40 (inclusief boek en driegangendiner) • kaartje kopen
 Oosterhouw, Leens