De Boekenweek in Groningen | diverse locaties

Christien zegt:

“Rebellen en dwarsdenkers, dat is het grote thema van de Boekenweek van 2020. Een goede reden om weer eens een Nederlandstalig boek aan te schaffen natuurlijk. In Groningen wordt er weer van alles georganiseerd rond literatuur en revolutie.”


Rebellen en dwarsdenkers, dat is het grote thema van de Boekenweek van 2020. Een goede reden om weer eens een Nederlandstalig boek aan te schaffen natuurlijk. In Groningen wordt er weer van alles georganiseerd rond literatuur en revolutie. Hieronder volgen activiteiten die in ieder geval de moeite waard zijn.

Bas Heijne
Essayist Bas Heijne komt in de Van der Velde vertellen over hokjesdenken en identiteit in de moderne wereld. In januari kwam Mens/Onmens uit, een essay over de polarisatie en extremen van de moderne wereld. De lezing vindt plaats op zondag 8 maart van 14:30 tot 15:30 uur en is kosteloos!
Meer informatie

Nicolas Mathieu
Woensdag 12 maart zal Nicolas Mathieu een lezing geven voor de liefhebbers van Franse literatuur. Deze Parijse schrijver won in 2018 de Prix Goncourt met zijn Leurs enfants après eux, een geprezen roman over de gevolgen van de-industrialisatie in Frankrijk. Hij wordt geïnterviewd door Arjan Korteweg, die eerder Frankrijk-correspondent was voor de Volkskrant. Overigens zal de lezing volledig Franstalig zijn. De lezing begint om 14:00 uur en is gratis te bezoeken.
Meer informatie

Beste Groninger Boek
Onze eigen Groningse literatuurprijs zal op zondag 15 maart worden uitgereikt in het Forum. Hier zal zowel de beste Groningse roman als het beste Groningse non-fictieboek worden bekroond, en als kers op de taart wordt ook de tweejaarlijkse Kees van der Hoefprijs uitgereikt aan studentenvereniging Literair Dispuut Flanor. Het evenement zal plaatsvinden in het Forum en is kosteloos te bezoeken.
Meer informatie

Literaire Pubquiz
Wat is een Boekenweek zonder een pubquiz? Er valt deze Boekenweek zelfs iets te kiezen: twee boekhandels hebben een pubquiz op het programma staan. Van der Velde organiseert een pubquiz die zich richt op rebellen en dwarsdenkers uit de literatuur, die op woensdag 11 maart plaats zal vinden. Godert Walter organiseert vrijdag een pubquiz met een Gronings tintje: deze is op vrijdag 13 maart te bezoeken. De pubquiz van Van der Velde kost 5 euro, de pubquiz van Godert Walter is gratis.
Meer informatie Van der Velde 
Meer informatie Godert Walter

De Boekenweek in Groningen
 zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart
 diverse prijzen
 diverse locaties