Dichters in de Prinsentuin | Prinsentuin

Literatuurcurator Joost Oomen Literatuurcurator Joost zegt:

“Een weekend languit in het gras luisteren naar een defilé van de beste dichters van Nederland is toch een kleine prijs om geen modderfiguur te slaan bij de eerstvolgende borrel met studenten Nederlands?”


Mocht je nou het hele jaar nog geen enkele poëziebundel ter hand hebben genomen of nog geen enkel optreden van zo’n snoeshaan die zichzelf dichter noemt hebben bezocht, dan is er nog geen man overboord. Geen nood! Want Dichters in de Prinsentuin staat weer op het programma. Het gratis (!) openluchtfestival waarin je in één weekendje jouw kennis van de Neerlandse poëzie volledig up-to-date kunt krijgen!

Op vrijdag barst de lange sliert optredens voor de twintigste keer los in De Puddingfabriek. De openingsavond en de zaterdagavond van het festival zijn, in tegenstelling tot de middagprogramma’s in de Prinsentuin zelf, wel betaald toegankelijk, maar een tientje voor artiesten als Broeder Dieleman, Ingmar Heytze en Jan Glas is niets te veel betaald! Op zaterdag- en zondagmiddag zijn de karakteristieke middagen in de tuin met optredens van onder andere Eva Gerlach, Tonnus Oosterhoff, Tjitske Jansen en Joost Baars. Maar de belangrijkste trekpleisters van het festival, zon, trippy parasolletjes en zacht gras, zijn er natuurlijk ook.

En zeg nou zelf: een weekend languit in het gras luisteren naar een defilé van de beste dichters van Nederland is toch een kleine prijs om geen modderfiguur te slaan bij de eerstvolgende borrel met studenten Nederlands?

Dichters in de Prinsentuin
 vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli
 gratis
 Prinsentuin
 Facebook