Lezing: Storytelling met Gwen Stok | Usva

Christien zegt:

“Bij Flanor zal Stok komen vertellen over haar werk, haar inspiratiebronnen en de manier waarop een roman kan worden vertaald naar een beeldverhaal. Dat belooft een interessante avond te worden, zeker voor geïnteresseerden in strips en graphic novels!”


Gwen Stok is illustratrice en striptekenares. Haar eerste stripboek verscheen dit jaar, en werd direct een groot succes. De Genezing van de Krekel is een verstripping van de gelijknamige roman van Toon Tellegen, over een krekel die aan plotselinge somberheid begint te leiden. Het is een mooi stripboek, dat depressie op een vattende wijze weergeeft. Stok kreeg veel media-aandacht voor dit werk, en NRC zette het onlangs op de lijst met interessantste boeken van het jaar. Naast De Genezing van de Krekel tekent Stok voor kranten en tijdschriften, en bovendien heeft zij eerder een interactief prentenboek gemaakt van het werk van Tellegen, dat meermaals werd bekroond.

Bij Flanor zal Stok komen vertellen over haar werk, haar inspiratiebronnen en de manier waarop een roman kan worden vertaald naar een beeldverhaal. Dat belooft een interessante avond te worden, zeker voor geïnteresseerden in strips en graphic novels!

Lezing: Storytelling met Gwen Stok
 dinsdag 10 december, 20:30
 5 (regulier) • 3 (studenten)
 Usva
 Facebook