Lieke Marsman in Literair Cafe de Graanrepubliek

Lieke Marsman (De Graanrepubliek)

Amsterdam is een wespennest. Tientallen dichters en schrijvers beloeren elkaar vanaf hippe caféstoeltjes en zijn onverholen kritisch. Een misstap, één slecht gekozen woordje op een podium en het wordt je jaren nagedragen. Met de bedelstaf en hongeroedeem tot gevolg.

Groningen is vergeving. Jonge dichters kweekt men hier rustig op tot ze de mooiste verzen schrijven. Onder het genot van bier en worst wordt alles na afloop gewikt en gewogen. Als het deze week bij een optreden niet lukt, dan is er volgende week nog een kans. De pers, de hotemetoten, ze kijken toch niet mee.

Lieke Marsman weet dat ook. Althans, ze weet dat Amsterdam heel streng kan zijn. Aangezien haar laatste bundel De eerste letter in 2014 is verschenen, moet ze wel nieuw werk hebben. Nieuw werk dat ze uit wil proberen. Hoe mooi is het dan dat je op zo’n moment ver weg van Amsterdam wordt uitgenodigd om in een smoezelig kroegje op het Kattendiep te Groningen enkele gedichten te komen voordragen. Een uitgelezen kans voor wat probeerseltjes.

Ik heb natuurlijk geen glazen bol, dus zeker weten doe ik niets. Maar de kans dat Marsman in de Graanrepubliek nieuw werk gaat uitproberen is er wel degelijk.

Lieke Marsman
 dinsdag 21 februari, 20:30
 gratis
Literair Café De Graanrepubliek
Facebook