Poëzieweek | diverse locaties

Christien zegt:

“Iedere avond staan er wel ergens dichters op de planken: eigenlijk is er veel te veel te doen. Gelukkig volgt hier een selectie van enkele evenementen die in ieder geval zeker de moeite waard zullen zijn.”


Van 28 januari tot en met 5 februari is het weer tijd voor de jaarlijkse poëzieweek. Iedere avond staan er wel ergens dichters op de planken: eigenlijk is er veel te veel te doen. Gelukkig volgt hier een selectie van enkele evenementen die in ieder geval zeker de moeite waard zullen zijn.

Sience Slam | USVA
Vrijdag 31 januari, 20:30-22:00

Inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement bij USVA: tijdens de science slam wordt de wetenschap gecombineerd met poëzie. Jonge onderzoekers schrijven samen met dichters een gedicht over hun onderzoek: vanavond worden deze gedichten allemaal in slam-vorm uitgevoerd. De jury kiest een winnaar uit: het luidste applaus zal winnen.

Voor meer informatie ga je naar de site van USVA. Kaartjes zijn gratis voor studenten. Niet-studenten betalen slechts 2 euro. Bestel ze hier.

Poetry per Tutti | Forum Groningen
Dinsdag 4 februari, 20:00-23:30

Ook in het Forum is er aandacht voor de poëzieweek: dit gebeurt in een doorlopend programma aan dichters dat tot laat in de avond doorloopt. Voor het meest gevarieerde aanbod van deze Poëzieweek moet je bij Forum zijn: hier zullen onder andere Akwasi, Bart Chabot, Myron Hamming en Maaike Rijntjes hun werk ten gehore brengen.

Meer informatie en kaartjes (15 euro) vind je hier.

De toekomst is nu | Vrijdagtheater
Zondag 2 februari, 14:30-17:30

NoordWoord richt zich op twee dichters in het specifiek: Esmé van den Boom en Hagar Peters. Beide dichters hebben net langverwachte debuutbundels uitgebracht over de ambitie van de hedendaagse vrouw: hier zullen ze met elkaar over in gesprek gaan. Het evenement zal worden geleid door Mathijs Sanders, hoogleraar in Moderne Letterkunde.

Kaarten kosten 5 euro maar er is nog geen kaartverkoop. Houd de site van Noordwoord in de gaten.

Groninger Dichtavond | De Graanrepubliek
Dinsdag 28 januari, 20:00-22:00

Ook studentenvereniging Flanor organiseert een evenement voor de Poëzieweek. Op de Groninger Dichtavond zul je alleen Groningse dichters treffen: maar dan wel de allerleukste. Zowel stadsdichter René Luth als RUG-dichter Willem Wierbos zijn erbij, maar ook de bekende Flanor-dichters Esmé van den Boom en Maaike Rijntjes dragen werk voor. Flanor staat bekend om de intiemere en kleinschaligere evenementen, dus dit belooft zeker een leuke avond te worden.

Kaartjes zijn aan de deur te koop en kosten 3 euro voor studenten en 5 euro voor ieder ander. Voor meer informatie ga je naar de site van Flanor.

Poëzieweek
 dinsdag 28 januari tot en met woensdag 5 februari
 diverse prijzen
 diverse locaties
 Facebook