Verkiezing van de nieuwe stadsdichter van Groningen

Stadsdichterverkiezing (Nieuwe Kerk)

Het is de hedendaagse invulling van de stadsomroeper: de stadsdichter. In de komende poëzieweek wordt voor Groningen een nieuwe stadsdichter aangesteld voor de periode van twee jaar. Aangezien het een officiële functie van de gemeente Groningen is, gaat zo’n benoeming gepaard met veel bombarie. Veel bombarie betekent, in de poëziewereld, veel goede poëzie.

De feestavond waarbij de oude stadsdichter (Kasper Peters) wordt uitgezwaaid en de nieuwe geïnstalleerd, zal opgeluisterd worden door een paar topdichters van buiten Groningen. Charlotte van den Broeck maakte afgelopen zomer al veel indruk tijdens Dichters in de Prinsentuin en aangezien deze Vlaamse dichteres net een nieuwe bundel uitgebracht heeft, zal ze hoogstwaarschijnlijk met nieuw werk naar Groningen komen. Ook Jaap Robben stond al eerder op Groningse bodem, maar luisteren naar de geestige voordracht van de schrijver van Birk is nooit een straf.

Natuurlijk zijn er naast de voordrachten ook allerlei muzikale acts, sympathieke presentatoren of hotemetoten die een zegje komen doen, maar hoofdact van deze avond zal toch die ene blije dichter zijn die net te horen heeft gekregen dat hij of zij voor twee jaar een baan heeft. Dat, geflankeerd door het nodige gekrakeel over de eerlijkheid van de verkiezing, staat garant voor een vermakelijke avond.

Dit evenement is onderdeel van festival De Poeziëmarathon dat van 25 januari tot en met 1 februari in Groningen plaatsvindt.

zaterdag 28 januari, 20:00
€ 7,50 (€ 10 DVK)
De Nieuwe Kerk
Facebook Event

Hier moet je zijn: