Human Library | Forum Groningen

Carlijn zegt:

“Met zoveel te zien en te ontdekken zou je de rust van de bibliotheek misschien liever even overslaan. Ik raad je aan om juist wél even langs de bibliotheek te gaan: deze vrijdag zullen er namelijk ‘sprekende boeken’ aanwezig zijn.”


Er staat dit weekend veel op het programma met de opening van het Groninger Forum. Van Virtual Reality naar dansen tot in de vroege uurtjes – veel is mogelijk. Met zoveel te zien en te ontdekken zou je de rust van de bibliotheek misschien liever even overslaan. Ik raad je aan om juist wél even langs de bibliotheek te gaan: deze vrijdag zullen er namelijk ‘sprekende boeken’ aanwezig zijn. Je leest in de Human Library namelijk geen boeken, maar mensen – mensen die je normaliter misschien niet zo snel zou spreken. 

Bij binnenkomst kies je een boek uit de catalogus, een vrijwilliger stelt je vervolgens voor aan jouw menselijke boek naar keuze. Misschien kies je ervoor te praten met een vluchteling, een hooligan, een tienermoeder of iemand met een depressie. Een gesprek met jouw boek duurt ongeveer twintig minuten. Het is een dialoog: het gesprek kan dus alle kanten opgaan en dat maakt het concept extra spannend. Het is goed mogelijk dat je in zo’n gesprek je eigen (onbewuste) vooroordelen en patronen tegenkomt. Een boeiend experiment om eens met jezelf uit te voeren!

De Human Library is een van oorsprong Deens concept dat al een tijdje bestaat in Groningen. Deze editie is echter een speciale editie: de Human Library is open van 22:00 uur tot 01:00 uur ‘s nachts. Interessant, want juist de mooiste verhalen komen vaak in de avond los. Verbreed je horizon en leer nieuwe perspectieven kennen door eens aan te schuiven bij een menselijk boek vol boeiende verhalen.

Human Library
 vrijdag 29 november, 22:00
 gratis
 Forum Groningen
 Facebook