Klimaatadaptatieweek Groningen | online en diverse locaties

Saskia zegt:

“Naast het interessante en kleurrijke programma van het festival vind ik het heel fijn dat er aandacht is voor hoe je zelf een steentje bij kunt dragen aan de klimaatadaptatie en dat het niet heel lastig is.”


Groningen is zeer actief betrokken bij klimaatadaptatie. Klimaatadaptatie Groningen en Meer Bomen Nu timmeren hiermee aan de weg en organiseerden vorig jaar (en ook dit jaar wanneer corona het toelaat) de uiterst succesvolle actie waarbij gratis perenbomen werden weggegeven (en waar ik er twee van in mijn tuin heb staan).

Komende week is het Klimaatadaptatieweek in de stad en dat kun je zowel online als helemaal coronaproof op locatie bijwonen. Klimaatadaptatie houdt in dat je maatregelen neemt die gericht zijn op de gevolgen van klimaatverandering; om je op verschillende manieren beter te wapenen tegen hitte, droogte en wateroverlast. Vergroening is daarbij heel belangrijk.

Tijdens de klimaatadaptatieweek kun je op de Grote Markt, Vismarkt en bij het Tschumipaviljoen op het Hereplein klimaatadaptieve kunst bekijken. Online is de expositie Sponsland: a journey into Futuristic Landscapes te bekijken. Naast het interessante en kleurrijke programma van het festival vind ik het heel fijn dat er aandacht is voor hoe je zelf een steentje bij kunt dragen aan de klimaatadaptatie en dat het niet heel lastig is. Waarschijnlijk draag je zelf al je steentje bij, zonder dat je het weet.

Verder zijn er een fietstour en een audiotour en verschillende routes die je kunt wandelen en fietsen. Je installeert daarbij de Spacetime Layers app. Online is op woensdag de documentaire Groene Golven te volgen, waarbij het Groninger landschap centraal staat. Verder zijn er in het rijk gevulde programma nog online seminars, colleges en tal van andere livestreams.

Na deze week ben je weer een stuk wijzer als het gaat om klimaat, klimaatverandering, oplossingen en hoe de toekomst eruit kan gaan zien in Groningen. Neem de tijd om je in het programma te verdiepen dat uitgebreid op de website staat.

Klimaatadaptatieweek Groningen
 dinsdag 19tot en met maandag 25 januari
 gratis
 online en diverse locaties
 Facebook