Nieuw Licht: Ewald Engelen

Nieuw Licht: Ewald Engelen (Der Aa-kerk)

Een avond met drie mannen die over het feminisme praten: daar wil ik bij zijn. Wat zegt het over de emancipatie van de vrouw dat drie heren een nieuw licht schijnen op het feminisme? Nieuw Licht is een debatserie, geleid door filosofen Frank Meester en Coen Simon.

Op 17 november is Ewald Engelen te gast. Hij spreekt over het feminisme aan de hand van De tweede sekse van Simone de Beauvoir. Hiertoe heeft hij het essay De mythe van de gemaakte vrouw geschreven, dat hij tijdens deze avond (deels) zal voorlezen en verdedigen.

Engelen ken ik vooral van zijn columns in de Groene Amsterdammer over economie. Ik ben dan ook even gaan googelen om te kijken wat hij over het feminisme heeft geschreven. Mijn zoektocht leverde niet veel meer op dan een aankondiging van het essay en de debatavond. Uiteindelijk kwam ik een voorpublicatie van zijn essay tegen in NRC Handelsblad.

Het wordt volgens mij wel een mooie debatavond, waarop hij onder andere de interessante vergelijking zal maken tussen het feminisme en het neoliberalisme: wat betekent het voor alle vrouwen als er meer vrouwen aan de macht komen?

Donderdag 17 november, 20:00
€ 7,50
Der Aa-kerk
Facebook Event