Paddepoel Persoonlijk | Dienst RO/EZ

Saskia zegt:

“Als je wilt zien hoe divers de wijk Paddepoel is, moet je absoluut de fototentoonstelling bezoeken.”


Mijn eigen roots liggen in de wijk Paddepoel, waar ik mijn eerste levensjaar doorbracht op de bovenste verdieping van de Polluxflat. Paddepoel was begin jaren zeventig een vrij nieuwe woonwijk en ze bestaat dit jaar vijftig jaar. Te midden van alle andere festiviteiten is er het fotoproject Paddepoel Persoonlijk gestart om een aantal bewoners uit Paddepoel te interviewen en te fotograferen. Twintig Paddepoelsters zijn gefotografeerd in hun eigen vertrouwde omgeving, in hun huiskamer of bij de keukentafel. Fotograaf Chico Bolt mocht zijn droom verwezenlijken door deze bewoners op de foto te zetten en Doesjka Donker voorzag de portretten van verhalen.

Het maakte mij wel nieuwsgierig wat voor mensen er behalve studenten allemaal nu in deze wijk wonen. Paddepoel is een vergrijsde wijk waar veel ouderen wonen. Enkelen die geportretteerd zijn hebben er bijna hun hele leven doorgebracht en zijn verknocht aan hun wijk, het grote winkelcentrum, de sociale contacten en de activiteiten die er in de wijk georganiseerd worden. Paddepoel is voor veel stadjers de doorgangsroute naar het Zernikecomplex. Inmiddels verrijst de immens hoge Polaristoren, bedoeld voor jongerenhuisvesting.

Als je wilt zien hoe divers de wijk Paddepoel is, moet je absoluut de fototentoonstelling bezoeken. Je ziet er de verhalen van de diverse wijkbewoners, met allerlei achtergronden, sommigen jong en studerend, anderen al op een gezegende leeftijd of afkomstig uit een andere cultuur.

De tentoonstelling is in ieder geval tot en met 14 februari op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur te zien in het RO/EZ-gebouw aan het Gedempte Zuiderdiep. Meer informatie vind je op de website.

Paddepoel Persoonlijk
 tot en met donderdag 14 februari
 gratis
 Dienst RO/EZ