Saskia’s tips voor Let’s Gro

Saskia zegt:

Let’s Gro is een eigenzinnig festival dat zich niet in een paar steekwoorden laat vangen. Toekomstgerichtheid, innovatie en duurzaamheid zijn terugkerende thema’s en dit jaar staat geluk centraal.


Al voordat Let’s Gro begint merk je dat de voorbereidingen in de binnenstad in volle gang zijn en dat maakt me nieuwsgierig naar wat we dit jaar bij Let’s Gro kunnen verwachten. Op de Grote Markt en Vismarkt worden kubussen gebouwd en de grote Let’s Gro-tent komt er weer te staan. Daar is dit jaar speciaal Let’s Gro-bier te krijgen.

Klik op de titel van elk evenement voor meer informatie.

Ik denk dat ik heel happy ga worden van de kunstmaan die te zien zal zijn op het Waagplein. Museum of the Moon moet je dus beslist gaan zien. Sterrenkundige Theo Jurriens organiseert er elke middag vanaf half vier excursies naar de maan.

Aan de kubussen kun je niet zomaar voorbijlopen. Deze Tiny Houses zijn vrij toegankelijk en laten zien hoe de toekomst van de binnenstad eruit zou kunnen gaan zien. Duurzaamheid, energie en inclusiviteit komen er aan bod.

In het Groninger Forum aan het Hereplein draaien twee documentaires die je gratis kunt bezoeken. De Deense documentaire Finding Hygge over de Deense weg naar geluk draait op donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur en van 16:00 tot 18:00 op de zaterdagmiddag. Eveneens draait zaterdagmiddag in het Groninger Forum de documentaire Rabot over de bewoners van een woontoren in Gent die moeten verhuizen omdat het gebouw gesloopt gaat worden. Van 13:00 tot 15:00 uur.

Voor heel veel meer Let’s Gro check je het programmaboekje of de website voor een overzicht van alle onderdelen.

Let’s Gro
woensdag 31 oktober tot en met zaterdag 3 november
 gratis
 Groningen
Facebook