Missie en visie

pastedGraphic.png

Filter Groningen is hét culturele platform van Stad en Ommeland. Filter Groningen selecteert cultuur, zodat jij weet wat er te beleven valt.

Waarom?

Cultuur verrijkt het leven. Cultuur geeft uiting aan ideeën, gevoelens of maatschappijkritiek. Cultuur geeft je een stem wanneer je die niet hebt, helpt jezelf te vinden wanneer je verloren bent en verbindt je met anderen wanneer je eenzaam bent. Cultuur inspireert, ontroert, beroert je. Cultuur is leven.

Filter Groningen ziet hoeveel moois er gebeurt op cultureel vlak, georganiseerd door de grote instellingen, maar zeker ook door al de kleinere cultuurmakers die Groningen rijk is. Al deze activiteiten leveren een bijdrage aan de diversiteit en schoonheid van de stad. Ze verdienen een groot bereik. Filter zorgt ervoor dat een breed en geïnteresseerd publiek die veelzijdigheid aan cultuur weet te vinden.

Hoe?

Filter Groningen is onafhankelijk en authentiek en onderhoudt contacten met zowel de grote podia als de kleine galeries. Door het netwerk van de redactie en de nichecontacten van onze schrijvers is Filter goed op de hoogte van wat er speelt. Ons team van enthousiaste schrijvers selecteert op persoonlijke titel de beste culturele activiteiten in Stad en provincie en brengt die onder de aandacht.

De schrijvers leveren content voor de website waarvan de kalender het focuspunt is. Filter Groningen is geen volledige agenda, maar focust op de culturele krenten in de pap. Wat zouden onze schrijvers tippen aan hun vrienden? Voor meer diepgang naast de korte en toegankelijke tips, vindt de geïnteresseerde lezer langere artikelen, interviews en reportages op onze website en sociale media.

Filter Groningen geeft volgers een duwtje in een nieuwe richting, verleidt hen om uit hun comfortzone te stappen en trekt twijfelaars over de drempel. Samen gaan we op ontdekkingstocht door cultureel Groningen.

selecteert cultuur