A Giant Dog (Vera)

Ik ken A Giant Dog helemaal niet maar op de een of andere manier voel ik me er wel tot aangetrokken. De band geeft, aan mij tenminste, dezelfde vibe af als bijvoorbeeld een Mike Kroll. Best wel punk zijn, maar ook weer niet en best wel party zijn, maar ook best serieus. Lekker onduidelijk maar eigenlijk niet. Ook best punk.

Ze komen uit Austin, Texas, maar het had hier ook om een band uit L.A. kunnen gaan. Veel Jack D en coke – niet de frisdrank – en dan 70’s glamrock spelen met een punk attitude. Laten we het voor het gemak Glampunk noemen. Niet schrikken van dat ‘glam’, onder de noemer ‘garage’ doen ze het ook prima.

De clips die ik gezien heb, van onder andere Jizzney en Sleep When Dead, hebben die bovengenoemde L.A.-vibe, maar met een weirde, donkere twist. En daarin ligt denk ik precies de kracht van deze band: best party maar ook arty (yeah poetry!).

Ze spelen op maandag, wat meestal niet de perfecte dag is om jezelf nou helemaal tot aan de nok toe met bier vol te gieten. Maar misschien is het wel het perfecte moment om deze band eens serieus te bekijken en beluisteren. Als je ervoor kiest om daarna alsnog in de kelderbar te eindigen, zal niemand daar van opkijken.

Maandag 12 december, 20:00
€ 9,00 + € 1,50 (maandkaart)
VERA
Facebook Event