Any Other (Vera Downstage)

Al scrollend door Facebook dood ik wat tijd in de trein naar Utrecht, onderweg naar het te gekke Le Guess Who?-festival. Tussen alle Trump-gerelateerde posts door zie ik iets wat mij vrolijk stemt: Any Other komt weer naar Groningen!

Deze Italiaanse band speelde 15 april dit jaar op een van onze eigen feestjes. Dat ze nu niet weer bij ons spelen is mooi om twee redenen. Eén daarvan is dat ik op de avond zelf niks hoef te doen, behalve vooraan staan met een biertje in mijn hand en de tweede is dat ik er dan een stukje over kan schrijven, zonder onze eigen avonden te tippen en zo enig zweem van belangenverstrengeling vermijd.

Any Other maakt 90’s-indie van de bovenste plank: supergoede liedjes, jengelende gitaartjes en quasi-nonchalante drums. Begin dit jaar ging hun optreden er bij iedereen in als zoete koek. Aan het eind van de avond sprak ik Rutger Peereboom nog even, die de support deed met zijn band Guard Llama. ‘Irritant goed,’ vond hij het. En dat was het ook. Moeiteloos speelde de band een te gekke show.

Fans van lo-fi indie in de sfeer van bands als Build to Spill, Speedy Ortiz en Waxahatchee moeten dit zeker in hun agenda zetten. En naast die maandkaart van €1,50 kost het je ook nog eens helemaal niets om binnen te komen.

(Foto: Chiara Gambuto)

Zaterdag 10 december, 23:00
€ 1,50 (maandkaart)
VERA Downstage
Facebook Event