Downstage: Haru Nemuri | Vera

Filmcurator Derek Boudewijn Iris zegt:

“Het voelt als een frisse wind in het muzieklandschap, iets vernieuwends als Haru Nemuri zie je maar zelden.”


Soms kom je van die pareltjes tegen op het internet. Eén daarvan is Haru Nemuri. Het intronummer van het album Haru to Shura trok direct mijn aandacht: de tomeloze energie op dit korte, maar krachtige punknummer zet direct de toon voor de rest van het album. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten: Haru Nemuri is meer dan alleen een jeugdig j-pop fenomeen. Ze laat door het album heen een eclectisch kleurenpalet van geluiden zien met invloeden van pop, metal, punk, shoegaze, hip-hop, glitch en veel meer. En al klinkt dit als een enorm wijd palet, het album is als een vloeiend geheel waarin Haru Nemuri moeiteloos schakelt tussen zingen, rappen en krijsen.

Het voelt als een frisse wind in het muzieklandschap, iets vernieuwends als Haru Nemuri zie je maar zelden. Een dergelijke gloed vol experimentele geluiden kan al gauw naar een te experimenteel terrein schieten, maar in dit geval is het enorm goed uitgevoerd en houdt het de luisteraar op scherp. Als ik dan al vergelijkingen moet trekken: de band Sweet Trip komt het meest dichtbij wat betreft experimentele, glitchy geluiden.

Absoluut hoogtepunt van dit album is toch wel het titelnummer Haru to Shura, een nummer dat begint met een shoegaze geluid en in de loop van het nummer in energie opbouwt. Aan het einde voel je de infectieuze energie die Haru Nemuri kan overbrengen. Een ander hoogtepunt is Sekai o Torikaeshite Okuredit krachtige, levendige nummer blijft zeker de komende dagen nog in je hoofd hangen. En skip ook zeker niet de latere nummers op het album, het nummer Nineteen is bijvoorbeeld een aanrader en doet me nog het meeste denken aan Sweet Trip.

Ik kan me alleen maar voorstellen hoe het is om dergelijke nummers live te aanschouwen. En laat dat nou net kunnen op 8 juni in de enige echte kelderbar van Vera! Reden om dit optreden over te slaan is er niet: het kost maar twee euro en zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring opleveren. Zie ik je daar?

Downstage: Haru Nemuri
 zaterdag 8 juni, 22:30
 2 • kaartje kopen
 Vera
 Facebook