Eurosonic Air | Grote Markt

Saskia zegt:

“Zoals elk jaar staat de grote Eurosonic tent op de Grote Markt en daar treden niet de minste artiesten op. De lineup dit jaar mag er weer zijn! Volop muzikale verrassingen!”


Eurosonic kent een gratis gedeelte en dat heet Eurosonic Air. Zoals elk jaar staat de grote Eurosonic tent op de Grote Markt en daar treden niet de minste artiesten op. De lineup dit jaar mag er weer zijn! Volop muzikale verrassingen! Vooral de donderdag belooft veel en ik tip Sloper als beste live act.

Een van de grote namen die zal spelen is Thomas Azier. Op zijn negentiende trok hij naar Berlijn om daar zijn weg in de muziek te vinden. Hij heeft een hele eigen sound ontwikkeld met veel elektronische invloeden. Zijn debuutalbum werd in 2014 gepresenteerd tijdens Noorderslag. Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap (en inmiddels een begrip in de Groningse dansscene) en verzorgt een spetterende show samen met Slagwerk Den Haag. Op de donderdag kun je verder genieten van Indian Askin. Deze band uit Amsterdam is niet makkelijk in een hokje te plaatsen. Ze spelen garagepunk met psychedelische invloeden uit de sixties.

Niemand minder dan Cesar Zuiderwijk (drummer van Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) stonden aan de basis van Sloper. Onvervalste rock-’n-roll zoals het hoort zal vrijdag opklinken uit de tent, mèt Cesar Zuiderwijk op drums. Nona is een aanstormend bluestalent die met haar zwoele, doorleefde stem al vergeleken wordt met de grootste jazz- en blueszangeressen van de vorige eeuw. On-Nederlands goed. Davina Michelles carrière gaat in sneltreinvaart. Het afgelopen jaar stond ze op Pinkpop en nu speelt ze tijdens Eurosonic Air. Een grootse afsluiter op de vrijdag.

Op zaterdagmiddag bijt Sarita Lorena het spits af. Vervolgens is het de beurt aan rapper Yanno uit Leeuwarden. Numidia deed mee aan Voice Kids en heeft inmiddels een platencontract op zak. Chip Charlez is een danser annex rapper. Broederliefde met hun hiphop en rootsmuziek zorgen voor het muzikale hoogtepunt op de zaterdag. Dat wordt hossen in de tent!

Voor meer informatie en de lineup klik je hier.

Eurosonic Air
 donderdag 16 tot en met zaterdag 18 januari
 gratis
 Grote Markt
 Facebook