FridayNITE w/ Moon King & Breekbaar | De Machinefabriek

Filmcurator Derek Boudewijn Iris zegt:

“Elk nummer is in ieder geval even infectieus en vraagt erom op een feestje of de dansvloer te worden gedraaid. Stilzitten wordt dus moeilijk bij het optreden van Moon King in FridayNITE. Gooi die heupjes los en wees daarbij!”


Als er één memorabel concert is dat ik zeker nog eens zou willen overdoen, is het wel Moon King in de VERA kelderbar afgelopen jaar. Moon King was nog niet op mijn radar voordat hij werd aangekondigd, maar al gauw veroverden zijn door house en disco geïnspireerde hitjes mijn hart. Zijn housepop is zeer aanstekelijk en ook live vertaalde dit zich naar een stampende kelderbar vol met een swingende menigte. Ik lieg niet als ik zeg dat het één van mijn favoriete optredens van het verleden jaar was. Tijd voor een vervolgoptreden dus!

Vorig jaar bracht Daniel Benjamin, zoals zijn echte naam luidt, een aantal singles uit: het aanstekelijke I’ve Stopped Believing en Apartment Fire. En nu is daar Voice of Lovers, een heerlijk album met 80s invloeden van de dansvloer. De 80s drumcomputers en synthesizers vliegen je om de oren en Benjamin schuwt niet om een infectieuze hook hier en daar erin te gooien. Ook zijn woonplaats Hamtramck, wat praktisch tegen het hart van de Detroit house aan ligt, heeft zijn invloed gehad op de plaat, getuige de beat in het nummer USA Today. Er zitten overduidelijk invloeden van Detroit house in het album verweven. Zelf zegt Benjamin te zijn geïnspireerd door obscure discocuts en karaoke.

Elk nummer is in ieder geval even infectieus en vraagt erom op een feestje of de dansvloer te worden gedraaid. Stilzitten wordt dus moeilijk bij het optreden van Moon King in FridayNITE. Gooi die heupjes los en wees daarbij!

De deuren openen om 18:30 uur en de muziek zal beginnen rond 20:00 uur.

FridayNITE w/ Moon King & Breekbaar
 vrijdag 17 mei, 18:30
 5
 De Machinefabriek
 Facebook