Optreden van Karl Blau in de Spieghel

Karl Blau (De Spieghel)

Karl Blau is een singer-songwriter uit de razend interessante scene van Anacortes, Washington waar veel, veelal eigenzinnige, muziek vandaan komt. Mijn link naar Karl Blau was Phil Elverum, beter bekend als The Microphones en Mount Eerie. Elverum en Blau komen allebei uit datzelfde plaatsje in de Pacific North-West van Amerika. Ze hebben meerdere malen samengewerkt en op de plaat It was hot, we stayed in the water van The Microphones staat zelfs een nummer getiteld Karl Blau. Normaliter ben ik fan van alles wat door Phil Elverum aangeraakt wordt, dus met deze connectie was bij mij de interesse snel gewekt.

Maar genoeg over Karl en Phil, met deze avond heeft dit namelijk niks te maken. Karl Blau tourt momenteel met zijn nieuwste album waarop hij een tiental Nashville countryklassiekers uit de jaren ’60 en ’70 onder handen heeft genomen. Dit countryavontuur van Karl Blau kwam tot stand na een ontmoeting tussen Blau en producer Tucker Martine (My Morning Jacket). Die laatste was van mening dat de stem van Blau uitstekend zou passen bij de countrykraker That’s How I Got To Memphis van Tom T. Tucker. Wat volgde was een sessie en een single en nog vele sessies later, deze plaat met de ironische, want inmiddels al zijn 9e album, titel ‘Introducing Karl Blau’.

Ik ben normaal niet per se een countryfan maar de gekozen nummers voor deze plaat komen uit een periode waarin country een fijne blend met soul aanging, wat voor mij denk ik de doorslag geeft. Dus voor de niet-countryliefhebber; laat je niet afschrikken door het genre, dikke kans dat je rijkelijk beloond wordt. Mijn favorieten zijn That’s How I Got To Memphis en To Love Somebody, een ’67 Bee Gees original.

Karl Blau
 zondag 26 februari, 21:00
10, kaartje kopen
 De Spieghel
Facebook