Kraak & Smaak | Vera

Filmcurator Derek Boudewijn Iris zegt:

“Na de release van hun nieuwe plaat mag ik ze wederom gaan aanschouwen in Vera. En dat op de perfecte timing van een zaterdag, een mooie opbouw naar een langer avondje uit. Dus. Zet je Netflix op pauze, trek je overgrote winterjas aan en haast je naar Vera voor een ultiem feestje.”


Voor mij is Kraak & Smaak toch wel een bepaalde blast from the past. Het Leidense trio komt al sinds mijn tienerjaren voor in mijn playlists. Het begon met klassiekers als Plastic People en Squeeze Me en werd toen later uitgebreid met krakers van een hits zoals Dynamite. En nog steeds trek ik af en toe hun sterke discografie uit de kast om er eens goed op te dansen.

Het trio maakt wat je als een mengelmoes van elektronica, funk, disco en soul kan beschrijven. Divers in de goede zin van het woord, want Kraak & Smaak blijft, tot op heden, experimenteren met hun sound, en sterk terugkomen met opvolgers. Toch is er een constante: de referenties naar de soulvolle en dansbare geluiden uit de 70s en 80s blijven duidelijk naar voren komen bij elke release.

Toen ik hen tweeënhalf jaar geleden zag in Vera, was dansen dan ook zeker het motto. Met kers op de taart werd het trio versterkt door een liveband, onder andere met Joris Feiertag op drums. Het verraste me hoe hun elektronische sound live zo goed uit de verf kwam met extra instrumentalen en live zang.

Voor herhaling vatbaar? Jazeker! Na de release van hun nieuwe plaat Pleasure Centre (en een pleasure haal ik ook zeker weer uit deze plaat), mag ik ze wederom gaan aanschouwen in Vera. En dat op de perfecte timing van een zaterdag, een mooie opbouw naar een langer avondje uit. Dus. Zet je Netflix op pauze, trek je overgrote winterjas aan en haast je naar Vera voor een ultiem feestje.

Kraak & Smaak
 zaterdag 14 december, 21:00
 18 • kaartje kopen
 Vera
 Facebook