Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble: RameauPLUS | De Oosterpoort

Theatercurator Tjitske Dijkstra Theatercurator Tjitske zegt:

“Deze avond vertelt artistiek leider Bart Schneemann zijn verhaal bij Les Boréades, waarna hij de opera samen met de blazers van het NBE uitvoert.”


Als je een concert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) bezoekt, dan weet je op voorhand dat er iets bijzonders staat te gebeuren.

Het NBE zoekt naar een prikkelende samenwerking, ‘vertelt’ op eigentijdse wijze een werk van een componist of, in het geval van de PLUS-reeks, laat het de bezoeker beleven waarom sommige meesterwerken zo ontzettend bijzonder zijn.

Deze avond staat de barokcomponist Rameau centraal: een tijdgenoot van onder andere Bach, Vivaldi en Händel. Ondanks dat Rameau een bijzondere en revolutionaire componist was, heeft hij nooit de bekendheid genoten die zijn tijdgenoten wel hadden. Sterker nog, de opera die het NBE deze avond uitvoert (Les Boréades) is tijdens Rameaus leven wel gerepeteerd, maar nooit uitgevoerd. De opera raakte in de vergetelheid om vervolgens pas twee eeuwen later weer boven te komen drijven.

Deze avond vertelt artistiek leider Bart Schneemann zijn verhaal bij Les Boréades, waarna hij de opera samen met de blazers van het NBE uitvoert.

Nederlands Blazers Ensemble: RameauPLUS
 woensdag 19 april, 20:15
 29,50 (regulier) • 12,50 (t/m 29 jaar) • kaartje kopen
 De Oosterpoort