Sjors veenhuis en de Averechts op de cultuuragenda van Filter Groningen

Sjors Veenhuis en de Averechts + Willie Darktrousers en De Splinters (Simplon)

Ik hou van Simplon Up. Waar GroVerPop zo’n tien jaar geleden elke donderdag een aantal (beginnende) bandjes in de kleine zaal neerzette, gebeurt dit sinds een aantal jaren onder vlag van Up. Entree is slechts drie euro, zo kunnen die bands weer ‘n liter benzine en twee snaren kopen. Vaak zijn die bands niet zo goed, maar dat is niet heel erg want er is wel bier.

Sjors Veenhuis zingt een beetje vreemd articulerend, en in ‘t Nederlands. Spinvissige arrangementen ook, beetje koddige Casio sounds en teksten over ene Markus die blijkbaar ‘n vrijstaand huis wil. Wil ik wel zien. Funfact: Sjors werkte vroeger in de H&M in Groningen. Of hij lijkt er op.

Als je Willie Darktrousers niet kent dan heb je goed je best gedaan om nergens heen te gaan de afgelopen jaren. Hoed en trainingsjack, mal garagebandje met een stofzuiger en een half drumstel erbij (De Splinters dus) en gekke verhalen over hondsdolle melkmannen, huilende robots en meer van die onzin. Moet je in elk geval een keer meegemaakt hebben. Ik hoorde laatst van de bassist dat ze tegenwoordig krautdoom met autotune maken, maar een heel betrouwbare bron is dat niet.

Donderdag 3 november, 21:30
€ 3 (DVK)
Simplon
Facebook Event